T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Germen Ortaokulu

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(BİGEP)

Şanlıurfa ilimizin eğitim potansiyelini tüm destek sağlayan kuruluşlar ile yükseltmek amacıyla Valiliğimizin himayelerinde ve 2024 Vizyon Belgesinin "Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye" hedefinin yol göstericiliğinde Şanlıurfa ilimizde Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) uygulanmaktadır. Okulumuzda bu proje kapsamında yer almaktadır.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında il ve ilçelerde yürütülen eğitim yatırımları ile uygulamaya başlanacak eğitim projeleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

 

Şanlıurfa’da eğitim standartlarının yükseltilmesi için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizen Vali Şıldak, kentte yeni bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Daha önce Burdur ve Balıkesir’de uygulanan; Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)’le kentte eğitim kalitesine yeni bir parantez açacaklarını belirten Vali Şıldak, bu projede başarılı olanları ödüllendireceklerini ifade etti.

 

Valilik konferans salonunda eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, 13 ilçe Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle bir araya gelen Vali Şıldak, çok çalışacaklarını, Şanlıurfa’da eğitim seferberliği ilan ettiğini ve 24 saat eğitim için görev yapacaklarını vurguladı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Şıldak, “İnşallah her ay bir araya geleceğiz, her ay farklı bir ilçemizde toplanacağız, ilçe müdürlerimizi oraya davet edeceğiz. Ben bu çalışmaları Burdur ve Balıkesir illerinde yaptım, yani çalışmaların 5 yıllık mazisi var, onun bir tecrübesi ve birikimi de oluştu. Yaklaşık 2 buçuk ay bir süre içerisinde burada gözlem yaptık, dinledik, her kesimle iletişim kurduk. Gördük ki Şanlıurfa’da eğitimde rakamlar devasa rakamlar. 750 bin öğrenci, 30 binin üzerinde öğretmen, 22 binin üzerinde derslik, 2 bin 546 okul rakamlarını telaffuz ettiğiniz zaman onlarca ilin toplamına denk gelen eğitim sayılarıdır bunlar. Dolayısıyla eğitim alanında yönetici olarak görev yapmak, bu süreci doğru yönetmek eksiklerini gidermek bir hayli zor. Birikmiş sorunlarımız var, bu sorunların temelinde hızlı nüfus artışı yatıyor. 25 binin üzerinde öğrenci kitlesi her yıl okullara katılıyor, yani her yıl neredeyse bir ilçe nüfusu kadar ilave bir yükle karşı karşıya kalıyoruz. Demek ki sürekli bizim dinamik şekilde yatırımlarımızı devam ettirmemiz, okul ve derslik yönünden, diğer tamamlayıcı binalar yönünden pansiyon gibi spor salonu gibi yemekhane gibi sürekli üretmemiz lazım, yatırım yapmamız lazım.” dedi.

 

 

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 14:43 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 0  kişi beğendi