SAYIN VALİMİZ HASAN ŞILDAK BİGEP TOPLANTISI KAPSAMINDA İLÇEMİZE İŞTİRAK ETTİ

Şanlıurfa Valisi Hasan ŞILDAK, BİGEP kapsamında ilçemiz okul müdürleri ve öğretmenleriyle T.C. Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezinde bir araya geldi.

Sayın valimiz, bigep toplantısında projenin önemine dair ayrıntılı açıklamalarda bulundu. İlimiz ve ilçemiz için bu projenin ne kadar önemli olduğunu, eğitim kadrosuna büyük sorumluluklar düştüğünü belitti. Ayrıca, Şanlıurfa’da mevsimlik tarım işçiliğiyle birlikte eğitimde devamsızlık sorunu olduğunu da gözlemlediklerini belirten Vali Şıldak, aileleri bu konuda duyarlı olmaya davet etti.Taşıma sistemiyle eğitim gören öğrencilerin kendilerine emanet olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Taşımalı sistemde de herhangi bir aksaklık yaşanmadan gerek yemek hizmeti gerekse ulaşım hizmetlerinin sağlıklı olarak sürdürülmesi önemli. Mevcut şartları en iyi şekilde değerlendirerek, konunun takipçisi olarak gerek güvenlik birimlerimizle gerek milli eğitim müdürlüklerimizle bu işi yakından takip etmemiz lazım. Taşımalı eğitimde ailelerin bize teslim ettiği her çocuğumuzun iyi beslenmesi, sağlıklı ve güvenli şekilde okullara ulaşması, ardından tekrar ailelerine kavuşması büyük ehemmiyet taşıyor.” ifadelerini kullandı.Her yıl eğitim-öğretim sistemine dahil olan yaklaşık 25 bin öğrenciyle birlikte Şanlıurfa’da eğitimden daha önemli bir konunun olmadığının altını çizen Vali Şıldak, “Eğitim birinci önceliğimiz, çünkü Şanlıurfa’da eğitimden daha önemli bir konu yok çünkü nüfusumuzun üçte biri öğrencilerden oluşuyor. 750 bin öğrenci, üniversite öğrencilerimizi de koyarsak 800 bine ulaşan bir rakamdan söz ediyoruz ki bu devasa bir büyüklük ve nüfus artışıyla her yıl 20-30 bin yeni katılan yeni bir büyüklük var. Belki de 10 yıl sonra bir milyonu geçmiş olacağız. Eğer bu nesli kaybedersek, eksik olurlarsa günü yakalayamazlarsa, modern dünyaya ayak uyduramazlarsa, bilgili ve donanımlı olarak o okullardan mezun olamazlarsa her birimizin bunda vebali ve payı var olacaktır.” dedi.

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 15:30 - Görüntülenme: 40